085 - 106 14 81

Ongediertebestrijding Den Haag

Tapijtkever

De tapijtkever is een relatief klein insect met een zwart (of afwisselend zwart-wit) dekschild. Hij wordt doorgaans in één adem genoemd met twee andere insectensoorten, de museumkever en de pelskever. De tapijtkever is het zichtbaarst in de lente en zomer, wanneer de insecten op zoek zijn naar stuifmeel en nectar. De larven richten echter het meeste schade aan, omdat zij zich het liefst voeden met wollen stoffen. Deze larven kunnen aan uw gordijnen en kleding veel schade aanrichten. Bel gerust de ongediertebestrijding in Den Haag van Ongedierte Meldpunt, uw aangewezen ongediertebestrijder: 085 - 106 14 81.

Tapijtkever bestrijden

Voordat u een ongediertebestrijder laat komen kunt u ook alvast zelf wat actie ondernemen. De larven van de tapijtkever houden zich vaak schuil op donkere plekken. In de dakgoot bijvoorbeeld of in vogelnesten. Het is dus belangrijk om uw huis goed schoon te houden, ook aan de buitenkant. Periodiek onderhoud aan de dakgoot en dakranden kan een effectieve bescherming zijn tegen tapijtkevers.

Het is voor tapijtkevers een koud kunstje om onze huizen binnen te komen. Ze kunnen bijvoorbeeld meereizen met vervoerde textielproducten, of ze kunnen door een open raam binnen komen waaien. De volwassen kever zelf richt hierbij geen schade aan; het zijn juist de larven die voor veel problemen zorgen. Let bij het schoonmaken van uw huis vooral op de aanwezigheid van dunne vervellingshuidjes. Deze huiden lijken soms net op pluisjes en blijven vaak achter op een tapijt of andere stoffen. Treft u deze vervellingshuidjes vaak aan, is er een kans dat u last hebt van tapijtkevers.

Tapijtkever opsporen

De larven zelf zijn vaak moeilijk te vinden. Doordat ze zich het liefst verschuilen op donkere plekjes kan het lang duren voordat u ze tegenkomt. De larven zijn bovendien niet altijd schadelijk, omdat ze behalve wollen stoffen ook voedselresten, dode insecten en oude nesten opeten. Er is niet één simpele methode om de tapijtkever op te verdelgen. Het is dan ook aan te raden om een ervaren ongediertebestrijder in te schakelen. Op die manier hoeft u niet zelf in de weer met gevaarlijke bestrijdingsmiddelen en kunt u direct voor een snelle, effectieve oplossing kiezen.

Het enige wat u goed zelf kunt doen, is het huis grondig schoon houden. U kunt bijvoorbeeld ook donkere plekken zoals de zolder een keertje helemaal leeghalen. De kleding die u daar had opgeslagen, kun je het beste een tijdje in de zon hangen, met 60 graden wassen, of indien nodig zelfs invriezen. Als u huisdieren heeft, is het ook belangrijk om vooral honden en katten veel te kammen. Op die manier nemen zij de tapijtkever niet mee naar huis.

Waarom Ongedierte Meldpunt?

  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Resultaatgerichte werkwijze
  • Gecertificeerde medewerkers
beoordeling ongedierte meldpunt

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

• Wespen, vliegen en muggen bestrijden
• Muizen en ratten bestrijden
• Bedwantsen en kakkerlakken bestrijden
• Houtwormen en boktorren bestrijden
• Schimmels en huiszwam tegengaan
• Steenmarters verjagen
• Alle soorten ongedierte

Werkgebied

Den Haag, Spijkenisse, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Beijerland

Hoofdvestiging