085 - 106 14 81

Ongediertebestrijding Den Haag

Houtworm bestrijden Den Haag

Als u te maken heeft met houtwormen, dan zult u beamen dat de insecten erg vervelend zijn. Heeft u last van houtworm in Den Haag? Lees hieronder alles wat u moet weten over houtworm bestrijden in Den Haag of neem contact op met onze ongediertebestrijding in Den Haag voor meer informatie of het maken van een afspraak: 085 - 106 14 81.

Werkwijze houtworm

De houtworm is een klein insect dat zich door houten constructies kan boren en hierdoor bij veel mensen bekend staat als een type houtaantaster. Het insect wordt geboren uit de eitjes van een vrouwelijke houtwormkever, ook wel boktor genoemd, en groeit uit tot een larve. Omdat de eitjes van een houtwormkever worden gelegd in naden van houten constructies, is dit ook de plek de houtvorm zich vanaf het begin goed thuis voelt.

Aantasting van houten constructies

De houtworm heeft een witgelige kleur. Binnen de naden van bijvoorbeeld uw kozijnen vallen deze insecten daardoor amper op. Vanaf de dag dat ze worden geboren beginnen ze zich echter een weg door uw hout te boren. Hierdoor ontstaan kleine gaatjes met een diameter van nog geen halve centimeter. Met een beetje geluk zie je deze insecten voor het eerst terug op een fruitboom in de tuin, want bij ‘eigen’ houten constructies zoals de kozijnen van uw woning kunnen ze zorgen voor flinke schade. Het insect nestelt zich graag in een omgeving van zachte houten constructies. Na een periode van enkele jaren ontpopt de larve van de houtworm zich tot een kever en zoekt het een weg naar buiten. Hierdoor ontstaat pas het fysieke gaatje wat u aan de oppervlakte van het hout zult waarnemen.

 

Houtworm bestrijden Den Haag: wacht niet te lang

Het is voor te stellen dat meerdere houtwormen die tegelijk door uw kozijnen of houten tuinmeubelen beginnen te knagen een flink aantal gaten zullen achterlaten. Naar verloop van tijd is de constructie van deze houten materialen danig verzwakt, dat zich gebreken gaan vormen. De houtworm, een insect met een lengte van amper 3 centimeter, kan behoorlijk veel schade aanrichten. Zodra u een vermoeden heeft is het belangrijk actie te ondernemen.

 

Houtworm bestrijden door ongediertebestrijder

Een houtworm is zelden alleen en op het moment dat dit type insecten zich ontwikkelen tot kevers, dan beginnen ze zich opnieuw voort te planten. Is er bij u thuis dus sprake van houtaantasting als gevolg van de houtworm? Laat het direct oplossen door Ongedierte Meldpunt. Wij pakken de bron van de overlast gericht en effectief aan, zodat u voorlopig niet meer te maken zult hebben met de houtworm. Wij staan voor u klaar in Den Haag.

 
 

Waarom Ongedierte Meldpunt?

  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Resultaatgerichte werkwijze
  • Gecertificeerde medewerkers
beoordeling ongedierte meldpunt

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

• Wespen, vliegen en muggen bestrijden
• Muizen en ratten bestrijden
• Bedwantsen en kakkerlakken bestrijden
• Houtwormen en boktorren bestrijden
• Schimmels en huiszwam tegengaan
• Steenmarters verjagen
• Alle soorten ongedierte

Werkgebied

Den Haag, Spijkenisse, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Beijerland

Hoofdvestiging