0800 255 3733 Ons servicenter staat voor u klaar!

Zoek je een ongediertebestrijder in Den Haag?

Wij brengen u snel in contact met een ongediertebestrijder die werkzaam is in Den Haag

Muizen bestrijden

Muizen bestrijden op een milieuvriendelijke en diervriendelijke manier? Lees hieronder 7 tips voor muizen bestrijden en nog veel meer informatie over muizen vangen en muizen voorkomen. Hulp nodig van onze ongediertebestrijding in Den Haag? Bel ons gerust. In Den Haag en omgeving staan wij voor u klaar 0800 255 3733.

muis in huis

Muis in huis

7 tips voor muizen bestrijden

Klik op onderstaande tips voor meer informatie.

 1. Muizenval zetten: kies voor het oude vertrouwde houten klapvalletje, een moderne muizenklem of een elektronische muizenval.
 2. Plaats meerdere muizenvallen: zo spreid je je kansen en kom je er snel achter wat een goede plek is.
 3. Plaats muizenvallen langs de muur: dit is een geliefde route onder muizen.
 4. Begrijp de muis: wees de muis te slim af.
 5. Muizengif inzetten: gebruik muizengif als laatste optie voor muizen bestrijden.
 6. Muis laten leven: vang de muis en laat hem vrij in een park of bos wanneer u hem niet wilt doden.
 7. Voorkom muizen: door hygiëne, goede voedselopslag, kieren en gaten dichten en een kat in huis nemen.

Tip 1. Muizen bestrijden met muizenval

Er zijn veel verschillende soorten muizenvallen. Lees hieronder meer over de verschillende soorten en maak uw keuze.

pindakaas als lokaas muizen

Koopt u een muizenval zonder lokaas, dan raden wij pindakaas aan. De sterke geur kunnen de meeste muizen niet weerstaan.

Houten muizenklemmen

De houten muizenklem is nog steeds een goede keuze. De klem is erg effectief. De overlevingskans van de muis is erg klein. Pas wel op met het zetten van de klem. Wanneer u niet voorzichtig bent kan uw vinger het slachtoffer worden.

muizenval

Ouderwetse maar effectieve houten muizen klem

Moderne muizenval

Moderne muizenvallen zijn meestal iets gebruiksvriendelijker. De klem is meestal al op spanning gebracht. U hoeft de val alleen nog maar neer te zetten. Soms is de muizenval ook al voorzien van lokaas. Muizen bestrijden lijkt daarmee erg gemakkelijk.

Elektronische muizenval

Bij een elektronische muizenval wordt de muis geëlektrocuteerd. Meningen verschillen over wat de snelste en minst pijnlijke dood is, een elektrische schok of door middel van een klem. Door een elektronische schok is een muis binnen twee seconden dood.

Tip 2: Meerdere vallen plaatsen

Erg belangrijk is het plaatsen van meerdere vallen. Het zal u veel tijd besparen. Wanneer u meerdere vallen plaatst komt u er snel achter waar de muizen zich bevinden en hoe ze zich verplaatsen in uw huis. Daarna kunt u gerichter de muizen bestrijden.

Tip 3. Plaats muizenvallen langs de muur

Muizen gebruiken vooral hun snorharen als zintuig. Een muur kunnen muizen met hun snorharen voelen en is daardoor een houvast voor een muis om een route te herkennen. Vandaar dat muizen vaak langs muren of via andere objecten hun route uitstippelen.

Tip 4. Begrijp de muis

Muizen bestrijden zal nog beter lukken wanneer u iets weet over het gedrag van de muis. Op die manier merkt u het ook eerder wanneer er muizen in huis zijn. Ten eerste zijn er natuurlijk verschillende soorten muizen. De meeste zijn vernoemd naar hun leefgebied, zoals de bosmuis, veldmuis en huismuis. Dit zijn ook meteen de muizen die u binnen in uw woning tegen kunt komen. Het gaat vooral om de huismuis, maar ook de veldmuis en de bosmuis kunnen ervoor kiezen om in de winter tussen het plafond, in kruipruimtes of spouwmuren te overwinteren.

veldmuis

Veldmuis in het bos

Bosmuis

Bosmuis in het bos

huismuis

Huismuis op een steen

Qua gedrag lijken muizen veel op elkaar. Muizen:

 • eten bijna alles, maar houden vooral van vettig, eiwitrijk voedsel zoals granen, zaden, noten en insecten;
 • zijn vooral ’s nachts actief;
 • leven meestal in groepen en een vrouwtje kan vijf tot tien keer per jaar jongen krijgen;
 • kunnen zich aan elk leefgebied aanpassen;
 • worden niet in verband gebracht met het verspreiden van ziektes;
 • kunnen ook nuttig zijn, omdat ze insecten en ander ongedierte opeten.

 

Tip 5. Muizen bestrijden met muizengif

Muizen bestrijden met muizengif raden wij meestal niet aan. Los van dat het een effectief middel is, vinden wij dat de risico’s zwaarder wegen. De meeste soorten muizengif bevatten chemicaliën of andere ingrediënten die gevaarlijk zijn voor de gezondheid van mens en dier. Hierdoor brengt het gebruik van muizengif ook een risico voor andere (huis)dieren en eventueel kinderen met zich mee.

muizengif

Alleen in uitzonderlijke situaties en met uiterste veiligheid in acht nemend zetten wij muizengif in.

 

Tip 6. Muizen laten leven of niet?

Er zijn ook muizenvallen die de muis alleen vangt en niet dood. De muis kan vervolgens in het bos weer vrijgelaten worden. Dit wordt met het oog op diervriendelijkheid gedaan, maar is minder diervriendelijk dan gedacht. Ten eerste wordt de muis gevangen, wat een stressvolle ervaring is. Vervolgens wordt de muis in een compleet vreemde omgeving losgelaten. Dit kan desoriënterend zijn en er zelfs toe leiden dat de muis overlijdt, vooral wanneer het een huismuis betreft die niet gewend is te overleven in het bos. Wilt u meer informatie over muizen en het bestrijden van muizen in Den Haag en omgeving? Bel gerust 0800 255 3733. Wij staan u graag te woord.

Tip 7. Muizen in huis voorkomen

Muizen voorkomen is uiteraard nog beter dan bestrijden.

muizen voorkomen

Maak alle gaten en kieren dicht

 • Hygiëne: ruim afval direct op in afgesloten afvalbakken.
 • Opslag: berg voedsel (ook van uw huisdieren) op in afgesloten bakken en in kastjes.
 • Kieren en gaten: vul kieren en gaten met RVS platen, staalwol en kit, zodat muizen hierdoor niet naar binnen kunnen komen.
 • Haal een kat in huis: het geeft geen garantie, maar het schrikt muizen zeker af.

Muizen bestrijden in Den Haag?

Muizen hebben zich volledig aangepast aan stedelijke gebieden. Den Haag is een stad vol met muizen en ratten en er komen dan ook veel meldingen binnen voor muizen bestrijden in Den Haag. Anders dan wespen, ratten of eikenprocessierupsen, bestrijdt de gemeente Den Haag geen muizen in de openbare ruimte. Lees meer over ongedierte melden op de website van de website van de gemeente Den Haag.

Over ons

Als ongediertebestrijder in Den Haag is de door ons aangedragen professional al jaren actief. Wij kennen de ontwikkelingen v.w.b. ongedierte in Den Haag en omgeving als geen ander. Wij zijn vooral gespecialiseerd in muizen bestrijden. Het herkennen, opsporen en in kaart brengen van de routes en het opzetten van een effectieve bestrijdingsmethode van de muizen doen wij in een handomdraai. Uiteraard doen wij alles in overleg met u. Wij kunnen u vaak dezelfde dag nog helpen.

Bel gerust voor meer informatie of voor het maken van een afspraak 0800 255 3733. U kunt ook ons contactformulier invullen. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Service

Ons Servicecenter in Groningen staat dagelijks voor u klaar met advies en het vinden van de juiste vakmensen. Kosteloos en geheel vrijblijvend. Ook in het weekend!

We zijn op werkdagen bereikbaar van 8:30 tot 17:00, op zaterdag van 9:00 tot 17:00 en op zondag van 10:00 tot 16:00 uur.

Matchmaker

Op basis van uw hulpvraag koppelen we u aan de juiste vakmensen in uw regio. Wij adviseren en informeren en brengen u in contact met de meest geschikte specialist. U maakt daarna zelf verdere afspraken met de vakman voor het uitvoeren van uw klus.

Werkgebied

De door ons geselecteerde vakmensen zijn werkzaam in Den Haag en in de regio. Dit betekent niet per sé dat ze gevestigd zijn in die plaats.

Informeer vooraf bij de specialist over eventuele voorrijkosten. U maakt op voorhand geen kosten!

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Over Allfree

Deze website wordt u aangeboden door Allfree BV. Wij brengen u op eenvoudige wijze in contact met vakmensen die paraat staan met specialistische dienstverlening in heel Nederland. De informatie op deze website is generiek en informeert over mogelijke oplossingen. Wij doen ons uiterste best de informatie correct en up to date aan te bieden. Mocht u toch fouten tegenkomen, verzoeken wij u vriendelijk dit aan ons door te geven via de contactgegevens onderaan de pagina.

Werkgebied

Allfree heeft een landelijk netwerk van professionals in vele beroepsgroepen. Onze Servicecenter medewerkers brengen u in contact met de dichtstbijzijnde beschikbare professional die uw klus kan uitvoeren. Zo voorkomt u onnodig zoeken. U maakt zelf de afspraak. Ook voor een vakman die werkzaam is in Den Haag bent u bij ons aan het juiste adres!

Hoofdvestiging

Allfree BV
Nieuwe Boteringestraat 28
9712 PM Groningen
Telefoon 0800-2553733
[email protected]
www.allfree.nl
KVK 02068857
BTW NL811243606