0800 255 3733 Ons servicenter staat voor u klaar!

Zoek je een ongediertebestrijder in Den Haag?

Wij brengen u snel in contact met een ongediertebestrijder die werkzaam is in Den Haag

 

Muizen bestrijden in huis

Volg onderstaande stappen en muizen bestrijden in huis wordt een klein kunstje. Komt u er niet uit, dan vindt u hier ook de werkwijze van ongediertebestrijder in Den Haag. Klik op de stappen hieronder voor uitleg.

 1. Sluit kieren en gaten.
 2. Muizen verjagen.
 3. Muizenval zetten
 4. Muizengif inzetten
 5. Leer over het gedrag van muizen.
 6. Voorkom muizen in huis.
 7. Werkwijze van ongediertebestrijder.

Muizen bestrijden in huis stap 1: Sluit kieren en gaten

Het feit dat u muizen in huis heeft komt doordat muizen toegang hebben tot uw woning. Uiteraard vindt de muis uw woning ook aantrekkelijk, omdat er wellicht voedsel en een schuilplaats te vinden zijn. Over het voorkomen van muizen later meer.

Het eerste wat u echter kunt doen is het sluiten of dichtmaken van kieren en gaten waar muizen doorheen kunnen kruipen. Deze kieren en gaten zijn vaak te vinden op uw zolder of in uw schuur. Niet alleen muren en daken moet u dichtmaken. Sluit ook kasten zo goed mogelijk, zodat ze deze niet gebruiken als schuilplaats of bij uw voorraad aardappels kunnen komen.

U kunt gaten en kieren in de muur makkelijk dichtmaken met kit, staalwol of ijzergaas. Zorg ervoor dat het materiaal muisbestendig is, anders knagen ze er zo doorheen.

Muizen bestrijden in huis stap 1: Muizen verjagen

Wilt u de muis niet doden maar alleen verjagen? Er zijn 3 manieren waarop u dit kunt doen:

 1. Geluid: er zijn apparaten en muizenvallen die een geluid maken. Dit is een zogenaamd ultrasoon geluid. Dit geluid horen mensen zelf niet. Muizen vinden het erg onprettig en zullen vluchten. Let er wel op dat u de apparaten slim plaatst, zodat de muizen echt uit uw huis worden verjaagd.
 2. Geur: er doen verhalen de ronde dat muizen niet van munt, eucalyptus, thee en/of ui zouden houden. Hier is geen hard bewijs voor, maar u kunt het altijd uitproberen. Het kan uw huis in ieder geval minder aantrekkelijk maken. Of het de muizen echt verjaagd is een tweede.
 3. Muizenval: er zijn muizenvallen op de markt die muizen lokken en vervolgens vangen, maar niet doden. Wanneer de muizen zijn gevangen, kunt u de ze zelf buiten weer vrijlaten. Zorg er wel voor dat de muis niet weer dezelfde route naar uw woning terugvindt.

Muizen bestrijden in huis stap 3: Muizenval zetten

Het inzetten van muizenvallen is de traditionele manier om van muizen af te komen. De ouderwetse houten muizenval is nog altijd te koop en ook nog altijd effectief. Inmiddels zijn er ook meer geavanceerde muizenvallen op de markt gekomen. Denk hierbij aan muizenvallen met aas of elektronische muizenvallen die muizen lokken en vervolgens door middel van een elektrische schok snel en effectief doden.

Muizen bestrijden in huis stap 2: Muizengif inzetten

Muizengif is een middel dat wij niet aanraden bij het muizen bestrijden in huis. Gif is effectief om muizen te doden, maar het kan ook gevaarlijk zijn voor de omgeving. Denk hierbij aan kinderen die het gif per ongeluk binnenkrijgen of platen en dieren buiten die er onnodig door doodgaan.

Wilt u toch gebruik maken van muizengif, kijk dan op de website van het CTGB om te informeren naar het veilige gebruik van gif: https://www.ctgb.nl/.

Muizen bestrijden in huis stap 4: Leer over het gedrag van muizen

Komt u maar niet van de muizen in huis af? Heeft u alles geprobeerd? Vaak worden middelen voor het bestrijden van muizen op willekeurige plekken in huis ingezet. Het is echter veel effectiever om ze bijvoorbeeld langs de muur te zetten, omdat muizen altijd langs muren lopen. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden van muizengedrag waar je veel aan kunt hebben bij het bestrijden van muizen.

Lees dus eerst iets over het gedrag van muizen voordat u aan muizen bestrijden in huis begint. Een aantal zaken over muizen:

 • Muizen gebruiken urine om een territorium af te bakenen en daarmee ook om hun weg te vinden.
 • Muizen zijn vooral ’s nachts actief.
 • Muizen kunnen erg goed springen, klimmen en rennen.
 • Muizen planten zich snel voort.
 • Muizen zijn alleseters.

Voorkom muizen

Door muizen te voorkomen bespaart u zichzelf de moeite om ze te bestrijden. Soms is het voorkomen van muizen gewoon erg lastig, bijvoorbeeld door de plek waar u woont of doordat u in een huurhuis woont waarbij u zelf niet volledig vrij bent om zaken te regelen. Onderstaande tips kunnen u wellicht helpen:

 • Sluit kieren en gaten: let op uw zolder, schuur of buitenmuren. Muizen zijn klein en kunnen door kleine kiertjes kruipen.
 • Wees hygiënisch: niet uw persoonlijke hygiëne, maar in en rondom uw huis. Sluit afvalzakken direct en breng ze weg en laat geen voedselresten achter.
 • Berg uw voedsel op in afgesloten kastjes en/of dozen en potten.
 • Schrik muizen af met een kat of met geuren, zoals munt, thee en ui (geen garantie).

Werkwijze van ongediertebestrijder

Na een inschatting te maken van uw situatie en de ernst van de muizenplaag zullen wij een keuze maken voor een werkwijze. De werkwijze is ook afhankelijk van de context. Wat is het voor huis. Om wat voor type muizen gaat het. Wat is er al geprobeerd aan muizenbestrijding. Om hoeveel muizen gaat het. Wij bekijken waar de muizen zitten door middel van spooronderzoek en kunnen vervolgens overgaan op effectieve bestrijding. Dit doen wij altijd in overleg met de klant.

Mochten diervriendelijke methoden niet werken, dan kiezen wij ervoor om muizengif in te zetten. Dit is professioneel goedgekeurd gif. Wij werken uiterst zorgvuldig met dit gif en zorgen ervoor dat milieu en omgeving hierdoor niet worden aangetast.

Ongediertebestrijder voor muizen bestrijden in huis

Komt u er met deze stappen niet uit en heeft u nog steeds muizen in uw woning in Den Haag? Neem gerust contact op met ons. Onze ongediertebestrijder bekijkt uw situatie en geeft een inschatting van duur en kosten van de muizenbestrijding. Hierbij houden wij rekening met uw wensen. Bel gerust 0800 255 3733 of vul het contactformulier in. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Service

Ons Servicecenter in Groningen staat dagelijks voor u klaar met advies en het vinden van de juiste vakmensen. Kosteloos en geheel vrijblijvend. Ook in het weekend!

We zijn op werkdagen bereikbaar van 8:30 tot 17:00, op zaterdag van 9:00 tot 17:00 en op zondag van 10:00 tot 16:00 uur.

Matchmaker

Op basis van uw hulpvraag koppelen we u aan de juiste vakmensen in uw regio. Wij adviseren en informeren en brengen u in contact met de meest geschikte specialist. U maakt daarna zelf verdere afspraken met de vakman voor het uitvoeren van uw klus.

Werkgebied

De door ons geselecteerde vakmensen zijn werkzaam in Den Haag en in de regio. Dit betekent niet per sé dat ze gevestigd zijn in die plaats.

Informeer vooraf bij de specialist over eventuele voorrijkosten. U maakt op voorhand geen kosten!

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Over Allfree

Deze website wordt u aangeboden door Allfree BV. Wij brengen u op eenvoudige wijze in contact met vakmensen die paraat staan met specialistische dienstverlening in heel Nederland. De informatie op deze website is generiek en informeert over mogelijke oplossingen. Wij doen ons uiterste best de informatie correct en up to date aan te bieden. Mocht u toch fouten tegenkomen, verzoeken wij u vriendelijk dit aan ons door te geven via de contactgegevens onderaan de pagina.

Werkgebied

Allfree heeft een landelijk netwerk van professionals in vele beroepsgroepen. Onze Servicecenter medewerkers brengen u in contact met de dichtstbijzijnde beschikbare professional die uw klus kan uitvoeren. Zo voorkomt u onnodig zoeken. U maakt zelf de afspraak. Ook voor een vakman die werkzaam is in Den Haag bent u bij ons aan het juiste adres!

Hoofdvestiging

Allfree BV
Nieuwe Boteringestraat 28
9712 PM Groningen
Telefoon 0800-2553733
[email protected]
www.allfree.nl
KVK 02068857
BTW NL811243606