085 - 106 14 81

Ongediertebestrijding Den Haag

 

Huiszwam zelf bestrijden

U doet er goed aan informatie op te zoeken over de huiszwam. De huiszwam kan heel wat schade aanrichten. Huiszwam zelf bestrijden is niet een eenvoudig klusje. Lees hieronder hoe u de huiszwam kunt herkennen, de oorzaken en gevolgen van de huiszwam en een 4-stappenplan om de huiszwam zelf te bestrijden. Heeft u hulp nodig, dan staat Ongedierte Meldpunt in Den Haag en omgeving uiteraard voor u klaar.

Huiszwam herkennen

Huiszwam is goed te herkennen. Het vormt meestal ronde ellipsvormige vormen. Het is makkelijk te herkennen aan de roodbruine kleur met een witte of gele rand. Bijna niet te missen. Het verschilt van de kelderzwam, welke juist te herkennen is aan lang strengen van sporen welke vaak in een waaiervorm te zien zijn.

Oorzaken huiszwam in huis

De oorzaak van de meeste soorten schimmels is vocht. De huiszwam houdt van vochtige plekken, maar kan zich ook snel verspreiden wanneer het niet heel vochtig is. Een slecht geventileerde ruimte kan dus de oorzaak zijn. Maar ook een lekkage of andere oorzaak van plotseling vocht. Ook kan er iets mis zijn met de fundering van uw woning, waardoor grondwater in de muren van uw woning kan gaan zitten.

Gevolgen huiszwam

De huiszwam is niet een geheel onschuldige schimmel. Het tast het materiaal waar het op zit aan en kan ook gezondheidsproblemen veroorzaken.

Huiszwam tast gebouw aan

De huiszwam kan serieuze problemen veroorzaken aan de structuur van de woning. Het hout kan zacht worden en gaan rotten. Hetzelfde geldt voor andere materialen. De huiszwam blijft bovendien niet op 1 plek. Het kan zich snel verspreiden, ook door de muur heen.

Gezondheidsproblemen door huiszwam

Deze schimmel kan ook invloed hebben op luchtwegen. Voor gezonde personen zullen er niet direct grote gezondheidsproblemen ontstaan, maar lange blootstelling en inademing van de huiszwam kan wel luchtweginfecties of irritaties veroorzaken. Voor kinderen en andere kwetsbaren of mensen die allergisch zijn kunnen klachten wel verergeren.

Hoe huiszwam zelf bestrijden?

Lees hieronder de stappen die u moet zetten om huiszwam zelf te bestrijden.

Stap 1. Bestrijdt de oorzaak

Alleen de symptomen bestrijden is niet genoeg. Zolang de oorzaak niet is bestreden is de kans dat de zwam terugkomt aanzienlijk. Meestal is het vochtprobleem goed op te lossen. Heeft u een oude woning, dan kan het wel eens lastiger worden om de oorzaak te bestrijden. Wellicht moet u uw woning renoveren of verbouwen. Vooral bij een lekkage is het belangrijk om snel actie te ondernemen, zodat u schade aan uw woning zoveel mogelijk beperkt. Vraag uw verzekering naar eventuele schadevergoeding.

Stap 2. Inventarisatie aangetaste gebied

Nu is het belangrijk om in kaart te brengen wat is aangetast door de zwam. Is dat alleen een deel van de muur? Is dat alleen het oppervlak of ook diepere structuur van de woning en wellicht zijn meubels ook aangetast.

Stap 3. Verwijder aangetaste materiaal

Het echte werk is begonnen. Alles waar de huiszwam op zit moet in principe verwijderd worden. Het is hierbij van belang dat er goed wordt gekeken naar eventueel achtergebleven sporen van de zwam. Er zullen ook sporen zijn die minder goed te zien zijn. Meubels kunnen bijvoorbeeld ook aangetast zijn. Aangetast hout of ander materiaal is daarnaast niet altijd herkenbaar voor een leek. Bekijk het materiaal goed of vraag een ongediertebestrijder in Den Haag om hulp.

Stap 4. Gebruik een zwam dodend middel

Het gebruik van een zwam dodend middel kan beter door een specialist gedaan worden. Er zijn verschillende middelen op de markt. Niet elk middel is even effectief en even veilig. Verkeerd gebruik kan weer andere nadelige gevolgen hebben, in het bijzonder voor de gezondheid. Lees goed de gebruiksaanwijzing of laat u informeren door een specialist.

Huiszwam laten bestrijden door specialist

Het kan nooit kwaad om een specialist te informeren over uw situatie. Onze ongediertebestrijder in Den Haag is gespecialiseerd in het bestrijden van huiszwam en staat u graag bij. Bel gerust 085 - 106 14 81 of vul het contactformulier in.

Waarom Ongedierte Meldpunt?

  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Resultaatgerichte werkwijze
  • Gecertificeerde medewerkers
beoordeling ongedierte meldpunt

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

• Wespen, vliegen en muggen bestrijden
• Muizen en ratten bestrijden
• Bedwantsen en kakkerlakken bestrijden
• Houtwormen en boktorren bestrijden
• Schimmels en huiszwam tegengaan
• Steenmarters verjagen
• Alle soorten ongedierte

Werkgebied

Den Haag, Spijkenisse, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Beijerland

Hoofdvestiging