085 - 106 14 81

Ongediertebestrijding Den Haag

 

Houtworm zelf bestrijden in 3 stappen

Klik op onderstaande links om houtworm zelf bestrijden in 3 stappen tot een succes te maken of lees de informatie over verschillende soorten houtwormen, over het herkennen van actieve houtwormen en over professionele technieken voor houtworm bestrijden. Voor vragen zijn wij altijd bereikbaar op: 085 - 106 14 81.

 

Houtworm, houtkever, boktor of klopkever?

Gaat het om de houtworm of heeft u last van ander soort ongedierte? Voordat u begint met het bestrijden of verjagen van ongedierte is het belangrijk om te weten met welk ongedierte u te maken heeft. Door het gedrag van het dier te begrijpen wordt de bestrijding ook gemakkelijker. U kunt immers inspelen op de manier van leven van het beestje.

houtworm zelf bestrijden

Gaatjes in hout door houtworm

Houtworm is een verzamelnaam voor verschillende wormpjes, ofwel larves, die zich graag tegoed doen aan hout. Er zijn dus verschillende larves die in hout voorkomen. In dit geval maakt het niet uit met welke soort u precies te maken heeft. Ze boren allemaal gaten in uw hout. Zodra de larves ouder worden zullen ze zich verpoppen tot een kever, zoals een boktor, houtkever of klopkever. De kevers vormen geen overlast en zullen vliegend het hout verlaten.

 

Actieve houtworm herkennen

Het is belangrijk om erachter te komen of de houtworm nog actief is. Soms zijn gaatjes in uw hout zichtbaar, maar is de houtworm niet meer aanwezig. Dan heeft het dus ook geen zin om ze te bestrijden. Wat u moet doen is wit papier onder het hout leggen. Wanneer er actieve houtworm in het hout zit zult u op den duur zaagsel op het papier zien liggen. De larve eet namelijk niet al het hout op. Door zich een weg te banen in het hout zal het zaagsel uiteindelijk op de grond vallen.

actieve houtworm herkennen

Actieve houtworm in hout

Als u goed luistert kunt u de larve ook horen. Wat u dan hoort is het knagen van de houtworm door het hout. Leg uw oor op het hout en luister goed. Pas op dat de worm niet in uw oor kruipt. Doe dit het liefst ‘s avonds, dan zijn de larves het actiefst.

 

Stap 1. Zet hitte en kou in

Houtwormen houden niet van extreme hitte of kou. Het is lastig om uw hele huis af te laten koelen naar onder het vriespunt, maar u kunt meubels in de winter wel buiten zetten.

houtworm bestrijden

Houten bankje in de sneeuw

Hoewel dit vrij simpel is blijkt deze methode ook niet altijd even effectief. Omdat de kou of de hitte niet volledig in het hout doordringt blijven er altijd nog wel wat larves in leven. Effectief bestrijden met hitte en kou is dan ook bijna niet mogelijk.

 

Stap 2. Zet bestrijdingsmiddelen in

Er zijn veel bestrijdingsmiddelen op de markt. De meeste middelen zijn erg chemisch en bevatten gevaarlijke bestanddelen zoals Permethrin of petroleum. Gaat u hiermee aan de slag, lees dan zeer goed de gebruiksaanwijzing en ventileer te allen tijde de ruimte 48 uur voordat u de ruimte weer betreedt.

 

Stap 3. Houtworm voorkomen

De belangrijkste stap voor de toekomst: houtworm voorkomen. Hieronder volgen een aantal tips voor het voorkomen van houtworm.

Alertheid bij naar binnen halen van hout

Het ligt eigenlijk vrij voor de hand. Bij het in huis halen van hout moet u altijd alert zijn op de aanwezigheid van houtworm in het hout. Denk hierbij aan tweedehands meubels of haardhout.

houtworm in haardhout

Let op uw haardhout

Het zijn niet alleen de larves waar u op moet letten, maar ook de kevers. De kevers planten zich weer voort en leggen hun eitjes in het hout.

Inspectie bij kopen van oud huis

Het is erg vervelend om er na de koop van uw droomhuis achter te komen dat er houtworm in de balken van de fundering zit. Laat dus altijd een inspectie uitvoeren of doe zelf een grondige inspectie alvorens u een oud huis koopt.

Bescherm hout

Eigenlijk de simpelste manier om houtworm te voorkomen is het beschermen van het hout. Door een beschermlaagje, bijvoorbeeld in de vorm van verf, lak of olie aan te brengen kunnen de boktor en de houtworm nooit het hout aantasten.

Let op naaldhout

De houtworm is gek op naaldhout. Dit is zachter hout dan andere soorten hout en dus makkelijker op te eten. Veel meubels en funderingen zijn echter gemaakt van dit type hout. Let er dus goed op bij de aanschaf van houten meubels of bij de koop van een woning of bescherm het hout, zoals hierboven beschreven.

 

Stook met mate

De houtworm houdt van warmte. Geef hem geen kans en houd de temperatuur in huis onder de 25 graden.

Zet een ongediertebestrijder in

Hij staat erom bekend: de houtworm is hardnekkig en niet zomaar even met huis-tuin-en-keuken-middelen te verjagen of te bestrijden. De ongediertebranche heeft veel onderzoek gedaan naar de houtworm en hoe we dit insect het beste kunnen bestrijden. Onze ongediertebestrijding Den Haag heeft de ontwikkelen wat dit betreft op de voet gevolgd en gebruikt dan ook de modernste technieken voor houtworm bestrijden.

 

Houtworm zelf bestrijden of ongediertebestrijder inschakelen?

U kunt natuurlijk eerst zelf een aantal trucjes uitproberen. Let wel goed op dat het niet uit de hand loopt. Bestrijdingsmiddelen kunnen erg veel schade aan de gezondheid aanrichten. Bovendien kan de houtworm in de tussentijd ook erg veel schade aanrichten en uw meubels en woning doen gaan wankelen. Onderschat de kracht van zo’n klein beestje niet. Met elkaar kunnen ze zoveel hout eten dat het huis letterlijk kan instorten.

 

Professionele technieken voor houtworm bestrijden

  1. Gas: gas is erg effectief en vooral handig wanneer de houtworm op slecht te bereiken plekken zit. Het gas wordt de ruimte ingespoten en heeft na een uur zijn werk gedaan. Om er zeker van te zijn dat de houtworm bestreden is kan ervoor gekozen worden om dit meerdere malen te herhalen. Uiteraard moet de ruimte goed geventileerd worden alvorens het weer wordt betreden.
  2. Gif: gif is ook een erg effectief middel en wordt meer plaatselijk aangebracht op goed te bereiken plekken. Het is minder milieubelastend. Ook bij een behandeling met gif geldt dat deze meerdere malen uitgevoerd kan worden.

Wij houden altijd zoveel mogelijk rekening met het milieu en gebruiken dan ook de meest milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen die op de markt te vinden zijn.

Ongediertebestrijding Den Haag inschakelen?

Bovenstaande klinkt erg makkelijk, maar houtworm zelf bestrijden in 3 stappen is nogal wat. Ongediertebestrijders moeten al gespecialiseerd zijn willen ze houtworm effectief bestrijden. Bel ons gerust indien u hulp nodig heeft of meer informatie wilt: 085 - 106 14 81 of vul ons contactformulier in. Wij staan u graag te woord.

Waarom Ongedierte Meldpunt?

  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Resultaatgerichte werkwijze
  • Gecertificeerde medewerkers
beoordeling ongedierte meldpunt

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

• Wespen, vliegen en muggen bestrijden
• Muizen en ratten bestrijden
• Bedwantsen en kakkerlakken bestrijden
• Houtwormen en boktorren bestrijden
• Schimmels en huiszwam tegengaan
• Steenmarters verjagen
• Alle soorten ongedierte

Werkgebied

Den Haag, Spijkenisse, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Beijerland

Hoofdvestiging