085 - 106 1600 Ons servicenter staat voor u klaar!

Zoek je een ongediertebestrijder in Den Haag?

Wij brengen u snel in contact met een ongediertebestrijder die werkzaam is in Den Haag

 

Ratten vangen in 4 stappen

In het najaar verdwijnt niet al het ongedierte. Ratten blijven bijvoorbeeld het hele jaar door actief. Wilt u hulp bij ratten bestrijden? Lees hieronder onze 4 stappen voor ratten vangen en onze tips of schakel meteen onze ongediertebestrijder in voor professionele ratten vangen Den Haag. Wij hebben veel ervaring met ratten en ander ongedierte in Den Haag en omgeving en weten de beste methodes. Wij zullen echter altijd in overleg met u een methode inzetten. Lees snel verder of bel direct 085 - 106 1600.

Ratten vangen stappenplan

 Stap 1.  Ruim etensresten op en laat geen   vuilniszakken staan.
Stap 2.                     Zorg voor weinig water rondom uw woning.   Ratten zijn dol op water.
Stap 3.  Verwijder schuilplaatsen en zorg dat er   geen openingen in uw woning zijn waar ze   naar binnen kunnen.
Stap 4.  Zet een val.

Feiten over ratten

Onbewust kunnen we onze tuin heel aantrekkelijk maken voor ratten. Ratten houden bijvoorbeeld van water. Daarnaast vinden ratten een goede schuilplaats tussen opgestapeld hout of andere opslagplaatsen. Ten slotte zal voedsel uiteraard ratten aantrekken.

Ratten zoeken in de winter beschutting tegen regen en kou. De warmte van uw huis of een beschutte plek zoals uw schuur kunnen goede schuilplaatsen voor de rat zijn. Heeft u last van ratten in huis of in uw tuin? Ratten zijn op zich niet gevaarlijk, echter kunnen zij wel ziektes verspreiden. Dit kan gebeuren doordat ze aan uw voedsel of ander eigendom knagen, door uitwerpselen of indirect door parasieten die ze bij zich dragen.

Ratten zijn intelligente dieren. Dit hebben zij bewezen door zich over de hele wereld te verspreiden. Het aanpassingsvermogen van een rat is zeer groot. Hierdoor verschilt het gedrag van een rat erg per geografische locatie. Voor ratten vangen is het dus van belang het gedrag van dit dier goed te bestuderen. Daarnaast planten ratten zich snel voort. Tenzij de weersomstandigheden niet extreem zijn en de voedselvoorraad genoeg, kan er al snel een rattenplaag ontstaan.

Ratten vangen

5 tips bij overlast ratten

  1. Gebruik de juiste rattenval: het is niet toegestaan voor particulieren om met rattengif ratten te bestrijden. Professionals mogen wel rattengif gebruiken, maar alleen in uitzonderlijke situaties, bijvoorbeeld wanneer er geen alternatieve methode voor rattenbestrijding mogelijk is en het geen gevaar vormt voor de volksgezondheid. Er zijn verschillende rattenvallen op de markt die goed werken. Echter, de meest effectieve en veilige rattenval is een rattenkist. De val is hierbij omgeven door een kist, zodat kinderen en andere dieren geen gevaar lopen.
  2. Heb geduld: zet de rattenvallen, maar span ze nog niet. Hierdoor laat u de ratten wennen aan deze gekke objecten in hun leefomgeving. Leg genoeg aas neer en laat de ratten gerust van het aas eten. Win het vertrouwen van de dieren en span vervolgens de vallen om ze effectief te vangen.
  3. Gebruik handschoenen bij het vangen van ratten: ratten zijn geen fan van menselijke geuren. Het schrikt ze vaak af. Gebruik daarom voor de zekerheid handschoenen bij het plaatsen van een val.
  4. Zet genoeg rattenvallen: heeft u een rat in uw tuin of in huis zien lopen? Ratten leven meestal niet alleen. U kunt er dus vaak vanuit gaan dat wanneer u één rat ziet er meerdere in de buurt zijn. Bij het vangen is het daarom van belang om meerdere rattenvallen te plaatsen. Door extra vallen te plaatsen vergroot je de kans op het succesvol vangen van de ratten.
  5. Werk samen met uw buren: bij rattenbestrijding is het verstandig om samen te werken met de buren. Het kan zijn dat u er alles aan doet om ratten te bestrijden, terwijl uw buren al onbewust ratten aantrekken in hun tuin. Op die manier wordt ratten vangen een gebed zonder eind.

Veelgemaakte fouten

 1. Onnodig dierenleed. Het eerste waar u aan moet denken bij het ratten vangen is de effectiviteit van de val. Het voorkomen van overlast van ratten is natuurlijk nog beter, maar indien u overlast van ratten heeft en u kiest ervoor om ze te vangen, dan is het wel belangrijk dat dit effectief wordt gedaan, zodat er geen dierenleed ontstaat. Dit doet u door professionele rattenvallen in te zetten. Dit zijn rattenvallen waar een kist omheen zit.
 2. Er wordt verkeerd aas gebruikt. Ratten eten eigenlijk alles, maar er zijn toch een aantal dingen waar ze van houden. Bruine ratten houden vooral van vet, eiwitrijk en zoet voedsel. Zwarte ratten houden meer van zaden, noten en fruit. Wat vaak goed werkt is pindakaas. Daarnaast kunt u denken aan vis, noten, vette zaden of ander sterk geurend voedsel.
 3. Er wordt te veel voedsel gebruikt. Bent u er aan toe om de rat te vangen, dan is het verstandig om niet te veel aas neer te leggen. Op die manier kunnen ratten niet van het voedsel eten zonder verstrikt te raken in de val. Zie tip 2 voor wanneer u wel meer aas neer kunt leggen.
 4. De val wordt op de verkeerde plek neergezet. Vaak is er niet goed zicht op waar de ratten precies zitten. Het is dan lastig te bepalen waar de vallen neergezet moeten worden. Ratten lopen nooit dwars door een open ruimte. Je ziet ratten dan ook vaak langs muren en wanden lopen. Het is dan ook verstandig om hier de vallen neer te zetten. Indien je weet waar de ratten hun schuilplaats hebben, dan kun je de vallen daar uiteraard ook neerzetten.

Ratten verjagen

Ziet u het niet zitten om ratten te vangen? U kunt er ook voor kiezen om ratten te verjagen. Volg dan de eerste 3 stappen van het stappenplan en laat de laatste stap achterwege. Er zijn ook nog alternatieve manieren om ratten te verjagen. Echter, het is niet bewezen dat deze methoden werken. Ratten verjagen kan ook door middel van ultrasoon geluid. Dit is een veilige en natuurvriendelijke methode, maar echter niet met gegarandeerd succes. Daarnaast zijn er domestic units die het elektromagnetische veld van een ruimte verstoren. Hier blijken ratten en andere dieren ook niet goed tegen te kunnen. Deze methoden raden wij niet direct aan, maar u kunt hier uiteraard mee experimenteren.

Ongediertebestrijder inschakelen

Ratten vangen niet gelukt? Soms zijn ratten je te slim af. Ook kan een rattenplaag zijn ontstaan, waardoor het heel lastig is om van de ratten af te komen. Wanneer ratten vangen niet gelukt is, dan kunt u altijd een beroep doen op onze ongediertebestrijding in Den Haag. Wij kunnen in Den Haag en omgeving binnen 24 uur al een inspectie uitvoeren. Na een uitvoerige inspectie bespreken wij de mogelijkheden tot verjagen of bestrijden met u. Bel gerust naar 085 - 106 1600 of vul ons contactformulier in. Wij rekenen geen voorrijkosten.

Service

Ons Servicecenter staat dagelijks voor u klaar met advies en het vinden van de juiste vakmensen. Kosteloos en geheel vrijblijvend. Ook in het weekend!

We zijn op werkdagen bereikbaar van 8:30 tot 17:00, op zaterdag van 9:00 tot 17:00 en op zondag van 10:00 tot 16:00 uur.

Matchmaker

Op basis van uw hulpvraag koppelen we u aan de juiste vakmensen in uw regio. Wij adviseren en informeren en brengen u in contact met de meest geschikte specialist. U maakt daarna zelf verdere afspraken met de vakman voor het uitvoeren van uw klus.

Werkgebied

De door ons geselecteerde vakmensen zijn werkzaam in Den Haag en in de regio. Dit betekent niet per sé dat ze gevestigd zijn in die plaats.

Informeer vooraf bij de specialist over eventuele voorrijkosten. U maakt op voorhand geen kosten!

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Over Allfree

Deze website wordt u aangeboden door Allfree BV. Wij brengen u op eenvoudige wijze in contact met vakmensen die paraat staan met specialistische dienstverlening in heel Nederland. De informatie op deze website is generiek en informeert over mogelijke oplossingen. Wij doen ons uiterste best de informatie correct en up to date aan te bieden. Mocht u toch fouten tegenkomen, verzoeken wij u vriendelijk dit aan ons door te geven via de contactgegevens onderaan de pagina.

Werkgebied

Allfree heeft een landelijk netwerk van professionals in vele beroepsgroepen. Onze Servicecenter medewerkers brengen u in contact met de dichtstbijzijnde beschikbare professional die uw klus kan uitvoeren. Zo voorkomt u onnodig zoeken. U maakt zelf de afspraak. Ook voor een vakman die werkzaam is in Den Haag bent u bij ons aan het juiste adres!

Hoofdvestiging

Allfree BV
Nieuwe Boteringestraat 28
9712 PM Groningen
Telefoon 0800-2553733
[email protected]
www.allfree.nl
KVK 02068857
BTW NL811243606